Anatomic SITT A/S
NYHEDSBREV - november 2015
nyhedsbrevtopnov15.jpg

Viden er vigtig

seminar2016.jpg
Hos Anatomic SITT sætter vi viden meget højt. Derfor tilbyder vi igen i 2016 en række relevante seminarer.

Uddannelse skal gerne være en livslang læringsproces, der skal sikre, at den enkelte får og har den indsigt og de kundskaber, færdigheder og erfaringer, der er nødvendige for at kunne mestre daglige arbejdssituationer og faglige udfordringer.

Vi håber, at vi med vores seminarer kan være med til at bidrage positivt til en lille del af den pakke.Vitaminer til hjernen...
seminarkalender-2016-4.jpg
Har du lyst til at få flere værktøjer til løsning af hverdagens udfordringer?
Vi tilbyder igen i år et uddannelsesprogram med substans. Seminarer som gerne skulle tilføre den enkelte deltager noget ny brugbar viden. Vi tilbyder 3 forskellige typer af seminarer.

Du kan klikke på billedet af seminar kalenderen her til højre og blive overført til hjemmesiden, hvor du finder invitationerne og tilmeldingsformularer på samtlige seminarer.

Eller du kan læse lidt overordnet om dem nedenfor.

Planen for seminarerne 2016 ser således ud:

SEMINARER FOR ERGO- & FYSIOTERAPEUTER

Funktionel siddestilling i kørestol (om borgere med moderate til svære deformiteter):
Seminaret er bl.a. omkring den fysiske undersøgelse i teorien og derefter i praksis, for herefter at overføre fundene fra den fysiske undersøgelse til siddestillingen i kørestol.

Målet er at man som kursist får endnu større forståelse for løsningsmuligheder i forhold til funktionel siddestilling i kørestol.


Kursuscenter Brogaarden, Strib, Middelfart, den 7. marts 2016
Danhostel Ishøj Strand Vandrerhjem, den 20. september 2016

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Positionering i den liggende stilling & positionering af hovedet i den siddende stilling (omkring borgere med moderate til svære deformiteter):
Seminaret kommer, som titlen siger, meget vidt omkring. Seminaret bidrager til at lette problemstillingerne i hverdagen, og der er derfor også, fokus på det praktiske. I dette seminar ved hjælp af faktiske cases.

Eftersom det er svært at tale positionering af hovedet, uden at have god kendskab til positionering af resten af kroppen i kørestol, har vi valgt at lave en pakke pris, hvis man ønsker at deltage i begge seminarer.  Hvis man blot ønsker at deltage på det ene seminar, er det naturligvis også en mulighed.

Helnan Aarslev Hotel, Brabrand, Aarhus, den 12. sept. 2016
Danhostel Ishøj Strand Vandrerhjem, den 1. november 2016

__________________________________________________________________________________

SEMINARER FOR PÆDAGOGER, SOSU’ER OG PLEJEPERSONALE

Basis positionerings seminar:
Seminaret; Basis positionerings seminar, er et seminar for pædagoger og plejepersonale. Ønsket er at tilføre kursisterne nogle værktøjer, som kan lette dagligdagen ved at gøre positioneringen af den enkelte bruger mere struktureret.


Seminaret vil have en teoretisk og en praktisk indgangsvinkel og der vil være praktiske øvelser, så man kan tage teorien med over i sin dagligdag.

Kursuscenter Brogaarden, Strib, Middelfart, den 8. november 2016

__________________________________________________________________________________
seminar2016.jpg


Du kan som tidligere nævnt tilmelde dig direkte på vores hjemmeside.

Vi håber,  at se dig på vores seminarer.

Få hjælp til at bevare den rette stilling
support1.jpg
Positioneringsprodukter er oftest medvirkende til at bedre siddestillingen, og den stabilitet der opnås, vil ofte give brugeren en øget fornemmelse af sikkerhed. Endvidere vil der ved øget kontrol af overkroppen være udgangspunkt for en god hovedkontrol.

Et korrekt monteret bælte giver god forudsætning for at positionere bækkenet og mindsker risikoen for fremadskridning. Generelt kan man sige, at  bælter/seler er til dem, som ikke kan eller har
tilstrækkelig kraft til at udføre/bevare den viljemæssige eller terapeutiske kropsposition pga. sin patologi.

Vores egen Supportserie består af forskellige positioneringsprodukter, der er blevet forbedret  og videreudviklet igennem årene. 
Du kan læse mere om dem og de andre potioneringsseler og bælter,
som vi tilbyder, ved at klikke på knappen her:
knap4.jpgMånedens muskel - Nakkens muskulatur


Nu har vi været lidt rundt om mange af musklerne, der har funktion over skulderen og til dels også nakken.
Det nærliggende vil være at kigge på selve nakkens muskler.
nakken.gif
For at gøre det lidt mere overskueligt, så vil jeg her gennemgå lidt om opbygningen af nakkehvirvlerne samt ridse op, hvilke systemer ryggens og nakkens muskulatur er opbygget af.

Nakken eller halsen er bygget op af 7 cervikale hvirvler, hvor de fem nederste er bygget ens op med to tværtappe (processus transversi) og en torntap (processus spinosus). De to øverste hvirvler, atlas og axis, har også torntappe og tværtappe, men er lidt anderledes, da de har en udformning, der muliggør bevægelser af hovedet i forskellige retninger.

Vi har tidligere kigget på flere af ryggens ydre/overfladiske muskler, herunder trapezius, latissimus dorsi etc.
Nu skal vi kigge på de dybe/profunde rygmuskler, der ligger ganske tæt på selve columna/rygsøjlen i en såkaldt muskelloge, der er defineret blandt andet ved columna og ribben fortil samt fascia thoracolumbalis, der er en slags senespejl, der strækker sig over hele ryggen.

De profunde muskler er opdelt i fem systemer. Det er de sakrospinale, transversospinale, spinotransversale, intertransversale og interspinale systemer. Hvert af disse systemer indeholder en eller flere muskler, som jeg vil gennemgå efterfølgende.

De fleste af disse muskler har flere funktioner over hele ryggens forløb, da de strækker sig hele vejen fra bækkenet og op til hovedet og halsen.

Derudover er de suboccipitale muskler også en del af de dybe rygmuskler. Det er fire små muskler, der sidder lige under kraniekassens nedre bagkant og er med til meget nøjagtigt at stabilisere og bevæge hovedet.

Det sakrospinale system består af: erector spinae,
Det transversospinale system består af: mm. Rotatores, multifidus, semispinalis
Det spinotransversale system består af: splenius cervicis og splenius capitis
Det intertransversale og det interspinale system indeholder mm. intertransversarii og mm. interspinales.
De suboccipitale muskler er: rectus capitis posterior minor og major, oblicuus capitis superior og inferior.

Næste gang tager vi fat på det sakrospinale system 

David Petersen
Konsulent og fysioterapeutEt godt tilbud

Frem til den 1. januar 2016 har du mulighed for at få 20% i rabat ved køb af en Pjokke gåstol eller en Atlas Walker. Ring til os og hør nærmere på 86 17 01 74.
Vi fører ikke længere disse to ganghjælpemidler i vores sortiment, derfor dette særlige tilbud på de ganghjælpemidler, som vi har tilbage.
pjokke billede5x6.jpg Kort om Pjokke Gåstol

Pjokke er gåstolen for de små børn, som har brug for at komme hurtigt omkring, når deres egen balance og gangevne ikke er tilstrækkelig udviklet.

Gåstolen er monteret med slæbebremser, så man kan regulere modstanden på hjulet og dermed ganghastigheden.

Pjokke leveres i højkvalitets birkefiner og er nem at indstille og tilpasse.
Atlas Walker

Atlas Walker er et ganghjælpemiddel for børn i alderen 2-12 år. Hjælpemidlet tillader bækkenrotation og har belastningsbremse, hvilket giver muligheden for at finde og forbedre sit gangmønster.

Atlas Walker støtter barnet og hjælper med at tilføre barnet bevægelsesfrihed. Sædet er bevægeligt, for at efterligne det naturlige gangmønster, hvor bækkenet bevæger sig, når vi går. Atlas Walker stimulerer barnet til at gå, for hvis barnet hviler for meget på sædet, aktiveres belastningsbremsen.

Atlas Walker kan justeres og tilpasses til barnet, mens barnet går eller står i produktet. Det er på den måde enkelt at tilpasse Atlas Walker helt individuelt til hvert barn. Tilbydes i to størrelser.
atlas.png
Blomster til Laila


Denne "månedens buket" går til Laila Østergaard fra Hjælpemiddeldepotet i Ikast. Hun er blevet indstillet af sine kollegaer i Ikast Brande Kommune.

De skriver sådan her:
blomsterhvide.jpg
"Vi vil gerne norminere vores administrative medarbejder på vores hjælpemiddeldepot Laila Østergaard til månedens buket.
 

Laila var ansat på den tidligere amtslige hjælpemiddelcentral, men ved kommunesammenlægningen var vi så heldige at "få" hende i Ikast Brande Kommune. Og hvad skulle vi gøre uden hende?
 
Trods udskiftning af øvrige medarbejder på depotet gennem årene, er Laila, som den gennemgående person, vores faste klippe. Laila er med sit imødekommende og rummelige væsen også den, der ofte reder os på målstregen, hvis vi har lavet en fejl 40.

Laila fortjener et skulderklap for at være en god kollega, for sin tålmodighed, sin arbejdsomhed, og sin faglige viden. Derfor er vi slet ikke i tvivl om, at Laila bør få månedens buket.
 
Ros fra ergoterapeuterne.

Et stort tillykke til Laila!

Har du en kollega, som du synes, fortjener Månedens buket, så send en mail til os om, hvorfor lige netop den du indstiller, skal have en buket blomster og vær med til at give en anden et smil på læben...På gensyn
nyhedsbrevbundnov3.jpg

Klik på billedet og kom videre til vores hjemmeside.

Du er tilmeldt med følgende adresse: %%emailaddress%%

Ønsker du at afmelde dig vores nyhedsbrev? Så skal du blot klikke her.

Anatomic SITT A/S- Viengevej 4 - 8240 Risskov - telefon: 86 17 01 74