Anatomic SITT A/S
NYHEDSBREV - juli 2013
nyhedsbrevtopjuli13.jpg

God sommer!

Snart er det tid til en velfortjent sommerferie. Vi hos Anatomic SITT håber, at vi alle får en god en af slagsen.

Anatomic SITT holder sommerlukket fredag i uge 29 og hele uge 30, men vi vender tilbage forhåbentlig solbrune og glade, og klar på at hjælpe dig mandag den 29. juli :-)


godsommer.jpgTryghed og komfort


En god siddestilling i en bil kræver mange af de samme forudsætninger opfyldt, som en god siddestilling hjemme.
carseatsamman.jpg
Kombinationen af bilens sikkerhedssele og stolens egen sele giver højeste sikkerhed ved en eventuel kollision.

Vores autostole vokser med brugerne, samt støtter der, hvor det behøves. Det er autostole med tilpasningsmuligheder for børn og unge med særlige positioneringsbehov.

Vi tilbyder forskellige autostole, som opfylder foskellige behov.

Klik her på billedet for at se nærmere påcarseaticon.jpg
vores udbud af autostole:

Seminar i september

Der er stadig enkelte ledige pladser på vores seminarer i september.

Det er et nyt seminar om positionering i den liggende stilling & positionering af hovedet i den siddende stilling.

Vi afholder et i Jylland den 2. september og et på Sjælland den 17. september.

Klik her for yderligere oplysninger:   brikkenseminar.jpg
  


En løsning med autostol

Hver måned har vi fokus på et produkt i samspil med en løsning af en problemstilling for en borger.
Denne måned er en problemstilling løst med vores autostol Carseat og fortælles af vores konsulent Vivi.

En løsning med autostolen Carseat:

Laura er en 2 år gammel pige med ubestemt diagnose. Hun er meget hypoton og sover mange timer i døgnet. Krop og hoved har en tendens til at vælte ud mod venstre.

Når Laura skal fra A til B, bliver hun på kortere afstande båret af far og mor. Derudover har hun en klapvogn med diverse støtter. Det er på tale, at Laura skal have en kørestol, men det er familien ikke helt indstillet på endnu, fordi det er lettere at få plads til en klapvogn i deres stationcar, som de ofte kører længere ture i, især når familien i Sønderjylland skal besøges.

Lauras nuværende autostol er blevet for lille, og sædet giver ikke længere den optimale støtte, så Laura sidder meget dårligt, og hun bliver meget ked af det under køreturene.

Det er også efterhånden blevet meget tungt for forældrene, at løfte Laura ind og ud af bilen.
Den løsning vi er kommet frem til er, at Laura har fået en Carseat str. 2.
carseat.jpg
Sædet kan justeres i både sædedybde og ryghøjde, så Laura kan fortsætte med at få en optimal støtte, selvom hun vokser. Venstre kropsstøtte er justeret lidt højere op end den højre. Udover hofteselen er Laura positioneret med en sternumsele, og hun har fået en dyb hovedstøtte, der hjælper hende med at holde hovedet i midtlinjen.
Sædet er monteret på en drejekonsol, så det kan drejes med front mod sidedøren i bilen. Forældrene bliver således ikke i samme grad belastet med skæve løft.

Vivi Lassen
Fysioterapeutisk konsulentMånedens muskel


Denne "månedens muskel" er Musculus Adductor Magnus:.

Musculus Adductor Magnus:
semitendinosus.jpg
Denne muskel er den største og stærkeste adductor muskel og den har to udspring. Det ene (skrå) kommer fra den nedre kant af skambenet (os pubis) og det lodrette hoved af muskelen kommer fra sædeknuden og den forsynes af nerveimpulser fra både nervus obturatorius og nervus isciadicus. De to udspring innerveres af hver sin nerve. Det skrå af obturatorius og det lodrette af isciadicus. Det lodrette hoved af muskelen hæfter på den mediale tuberkel på femur og det skrå hoved på den mediale kant på femur lige over knæet. Den mediale tuberkel kan tydeligt mærkes på oversiden af indersiden af knæet.

Den er en del af de tidligere beskrevne adduktorer.

Det skrå hoved af muskelen flekterer over hoften og adducerer hoften og ved fleksion bidrager også til indadrotation. Det lodrette hoved adducerer også, men i kraft af sit fæste bag hofteleddet kan det også ekstendere over hoften samt udadrotere.

Denne muskel kan meget let lave rigtigt meget ballade i forhold til siddestillinger, da den for det første aktiveres af to nerver og derfor ar svær at differentiere, men også fordi den er meget stærk adduktor og indadrotator i den siddende stilling og den kan ved øget tonus give smerter i sacroiliacaleddene og vinkle ilium uhensigtsmæssigt. Derudover laver den ofte rotation i bækkenet i tre dimensioner, der ofte medfører windsweeping.
Blomster til Karin


Denne måneds buket går til Karin Henriksen, Hjælpemiddelvisitator i Randers kommune. Karin er blevet indstillet af Karen Andersen, Hjælpemiddelvisitator i Randers.

Karen skriver således:
Jeg vil gerne påskønne min kollega Karin Henriksen.

Karin arbejder som hjælpemiddelvisitator i Randers Kommune. Karin påtager sig rigtig mange opgaver som hun arbejder meget grundigt med.
- Visitering af Hjælpemidler
- Mindre boligændringerblomster2.jpg
- Projektkoordinator
- Tillidsmand

Karin er meget ansvarsfuld og meget retfærdig. Karin er godt hjemme i lovstoffet og arbejder meget omhyggeligt og ansvarsfuldt med at forvalte lovgivningen, så den bliver så retfærdig som mulig overfor borgerne.
Karin er meget interesseret i at deltage i nye projekter og har som det sidste været koordinator for et projekt der er sket i samarbejde med Århus og Favrskov Kommune. 50 borgere i Randers Kommune har deltaget i projektet og afprøver forskellige hjælpemidler med det sigte at blive mere selvhjulpne. Der var søgt midler hos ABT fonden (Fonden for Velfærdsteknologi).

Karin er ligeledes tillidsmand. Jeg og mine kollegaer har kun roser overfor den arbejdsindsats som hun yder indenfor det område. Vi føler os god informeret og i trygge hænder. Der er aldrig et spørgsmål som er for dumt at komme og stille. Karin tør ligeledes fremføre sin mening og holde fast i den.

Karin er altid parat til at svare på spørgsmål ud fra hendes mange års erfaringer med faget og området.
Karin er ligeledes et meget godt og varmt menneske. En dejlig kollega, jeg kan være tryg sammen med.

Et stort tillykke til Karin!

Har du også en kollega, som du synes, fortjener Månedens buket, så send en mail til os om, hvorfor lige netop den du indstiller, skal have en buket blomster og vær med til at give en anden et smil på læben...
På gensyn
sommerlukket13.jpg

Klik på billedet og kom videre til vores hjemmeside.

Du er tilmeldt med følgende adresse: %%emailaddress%%

Ønsker du at afmelde dig vores nyhedsbrev? Så skal du blot klikke her.

Anatomic SITT A/S- Viengevej 4 - 8240 Risskov - telefon: 86 17 01 74